Svijet Vijesti

Mađarska: Ukradeni bicikli srpskih učesnika

Kombi reprezentacije Srbije u biciklizmu obijen je na parkingu hotela u Budimpešti u noći između subote i nedjelje i iz njega su odneseni svi bicikli, svi karbonski točkovi i rezervni aluminijski točkovi.

Srpski biciklisti zbog toga nisu startovali u drugom dijelu “Srednjoevropske trke” u kategoriji 1.2 u glavnom gradu Mađarske i vratili su se u Srbiju, javljaju beogradski mediji.

Vođa reprezentacije Srbije Miroljub Krstić istakao je da je “ovo veliki udarac ne samo u materijalnom pogledu, već i u takmičarskom, jer je sezona u punom jeku, a svaki dan izgubljenog treninga je nenadoknadiv, a takođe teško je voziti na novom biciklu“.

Policija je obavila uviđaj, prvo žandarmerija, pa i policajci u civilu, uzeti su otisci prstiju iz kombija i pokrenuta je istraga.

Mladi menadžer ”Partizana” Dušan Banović rekao je da “ne kaže uzalud narod da lopovi udaraju prvo na sirotinju”.

Jedva smo sakupili novac da nabavimo dobre bicikle, a sada su naši reprezentativci Esad Hasanović, Dragan Spasić i Filip Pavlović ostali bez njih. Ukrali su i odlične bicikle Žoltu Deru i Goranu Šmelceroviću iz kragujevačkog `Radničkog` i nešto slabiji model Marku Stankoviću iz kraljevačkog `Metalca`”, istakao je Banović.

Selektor Radiša Čubrić ne može da sakrije očajanje.

Ne mogu da verujem kako nas je ove sezone poterao maler. Prvo se povredio Der na trci u Grčkoj i pauzirao je skoro dva meseca. Potom su se na trci `Kroz Srbiju` povredili Spasić, Stević i Jovanović i reprezentacija je bila desetkovana skoro mesec i po dana. Ova krađa može da nas dotuče“, rekao je Čubrić.

Srna/Informer.ba