Region Udarno Vijesti

Mađarski mediji izvjestili da je čovjek koji je kopao žive ljude bivši član Arkanovih tigrova

Mađarska policija privela je šest ljudi u vezi s nezapamćenim zločinom – ubistvom nekoliko ljudi, čija su tijela otkopana prije nekoliko dana na dunavskoj adi Čepel, južno od Budimpešte, saopštio je danas direktor Nacionalnog istražnog biroa (NNI) Zoltan Čizner.

Čizner je na konferenciji za novinare izjavio da muškarac za kojeg se sumnja da je vođa bande i koji je takođe priveden, tvrdi da je Makedonac, ali zasad policija nema lična dokumenta koja bi to mogla dokazati, prenijela je mađarska agencija MTI.

Direktor NNI je rekao da su četiri iskopana tijela na ostrvu na kojem žive beskućnici i dalje neidentifikovana i da forenzičari ispituju okolnosti njihove smrti.

Jedan čovjek koji je uspio da se izvuče iz ruku bande ispričao je ranije da su na Čepelu žrtve bile žive zakopane u zemlju, do vrata, a  njihovi napadači su odlazili na bankomate i s kartica žrtava podizali novac, pošto prethodno od njih saznaju PIN kod.

Čizner nije odbacio mogućnost da šestoro osumnjičenih pripadaju bandi sa Čepela čija su tri člana uhapšena na proljeće pod sumnjom da su počinili oružane pljačke.

Makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da im nije poznato da je bilo koji makedonski državljanin uhapšen u vezi sa zločinima na dunavskoj adi kraj Budimpešte.

Nacionalni istražni biro saopštio je juče da će istragu proširiti na sve slične slučajeve u proteklih nekoliko godina, kako bi se utvrdilo da li  posljednja ubistva imaju dodirnih tačaka sa ubistvima u dudovoj šumi na Čepelu, dijelu koji pripada 23. budimpeštanskom kvartu.

Kako su mađarski mediji izvještavali, jedan 30. godišnji mladić rumunskog porijekla bio je namamljen od jednog poznanika u tu šumu kod para beskućnika na pivo. Tu su ga opljačkali, uzeli mu bankarsku karticu, iznudili pin kod i zakopali u unaprijed iskopanu rupu do vrata.

Glavni akter otmice je najprije predstavljen kao Srbijanac, potom kao čovjek s područja nekadašnje Jugoslavije, a onda kao Makedonac.

Konzulat Srbije u Budimpešti je, pozivajući se na policijske izvore, demantovao da se radi o srbijanskom državljaninu.

Pojedini mađarski mediji nagađali su da je uhapšeni navodno jedan srbijanski državljanin, koji je kao član nekadašnjih Arkanovih “tigrova” sklon najtežim mogućim krivičnim djelima.

 

Tanjug/Informer.ba