Region Udarno Vijesti

Magarac kandidat za gradonačelnika

Bugarska politička stranka Društvo za novu Bugarsku odlučila je da na zanimljiv način pokaže nezadovoljstvo aktuelnom lokalnom političkom scenom, pa je kao svog kandidata za gradonačelnika predstavila magarca Marka.

Tako će se Marko na predstojećom lokalnim izborima 23. oktobra u Varni boriti za položaj najodgovornije osobe u gradu. U njegovoj stranci su sigurni da će raditi puno bolji posao nego trenutni gradonačelnik Kiril Jordanov, piše Metro.

“Markov život je težak jer je u Bugarskoj sve manje zelenih površina“, kazao je član stranke Dojčin Dimitrov, dodavši kako stranka polaže velike nade u Marka. Naglasio je kako magarac Marko, za razliku od ostalih kandidata, ima čvrst karakter, ne krade i uvijek obavi sav posao koji je pred njim.

“Neka građani Varne odluče ko ima više kvaliteta – magarac ili trenutni gradonačelnik”, kazao je Dimitrov, prenos Index.hr.

Ovo je prvi put da se životinja kandiduje na izborima u Bugarskoj, iako je to u Meksiku već standardna praksa. Na tamošnjim lokalnim izborima ovog su se mjeseca takođe takmičili magarci, ali i konji i psi, pa čak i kokoš.

 

Informer.ba