BiH Izdvojeno Vijesti

Majka uhapšenog: Bojim se da je Senadu sve namješteno

Porodica Senada Đedovića (29) iz Tuzle, koji je nedavno uhapšen na brodu “Norwegian Star” zbog seksualnog odnosa sa 16-godišnjom turistkinjom, već nekoliko dana je u šoku.

Senadova majka Mersija u suzama je govorila o problemu u kojem se našao njen sin. Njegov stariji brat Almirkazao je za “Dnevni avaz” da su o svemu saznali nakon vijesti objavljene na našem portalu te da su vrlo zabrinuti, jer više nemaju nikakvih informacija o Senadu.

Briga porodice

– Daidža nam je javio o Senadovom hapšenju, nakon čega smo u potpunoj brizi i šoku. Najveći je problem što s njim nemamo nikakav kontakt. Da bar čujemo kako je i gdje se trenutno nalazi – kazao je Almir Đedović.

Odmah nakon saznanja o hapšenju, koje se dogodilo na teritoriji pod američkom pomorskom kontrolom, porodica Đedović obavijestila je Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Njihova briga mogla bi potrajati duže.

– Iz Ministarstva su nam tražili neke informacije, koje sam im odmah poslao. Tražili smo informaciju gdje je smješten i kako se osjeća. Dobili smo odgovor da na prve informacije o njemu možemo čekati i do dvadesetak dana, dok se ne provede istraga – priča Almir.

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) uhapsili su Đedovića nakon što su saopćili da je imao seksualni kontakt sa 16-godišnjom putnicom, a na njegovom privatnom računaru pronađene su fotografije eksplicitnog sadržaja.

Senadova majka Mersija sumnja u podmetanje slučaja, zbog njegovog konstantnog napredovanja u poslu. Prije sedam godina on je na kruzer otišao raditi kao pomoćni kuhar, da bi zbog svoje sposobnosti te poznavanja nekoliko stranih jezika došao do funkcije pomoćnika direktora broda na kojem je i uhapšen.

– Posljednji put s njim sam se čula telefonom 29. marta. Stalno smo bili na vezi putem Facebooka i e-maila. Čudno mi je bilo što se poslije toga nije javljao, a prilikom posljednjeg kontakta rekao mi je da treba ići na intervju za posao direktora, koji je raspisan u kompaniji. Ne mogu ništa suditi, ali imam pravo da sumnjam da mu je neko sve podmetnuo zbog njegovog uspjeha u poslu – govori Mersija.

Brat Almir iznenađen je i činjenicom da niko iz kompanije “Norwegian Star Cruise” nije obavijestio porodicu o njegovom hapšenju. Mersija je nedavno bila na krstarenju brodom na kojem radi Senad, a o njenom sinu, kako nam je kazala, uprava kompanije imala je samo riječi hvale.

– Osoblje broda na kojem je radio toliko ga je poštovalo da sam se iznenadila. Kapetan broda, dok sam bila na ljetovanju, jednom prilikom rekao mi je da trebam biti ponosna na svog sina i na njegov rad i ponašanje – govori Mersija.

Priznala odnos

Istraga protiv Senada počela je 27. februara, kada je član posade, koji je Norvežanin, obavijestio brodsko osiguranje da je Đedović njemu i ostalim zaposlenima pokazao eksplicitne fotografije tinejdžerke s kojom je imao seksualni odnos. Kompanija je odmah obavijestila FBI. Đedović je 16-godišnjakinju iz Minesote upoznao na putovanju koje je počelo iz Tampe na Floridi 29. januara i trajalo do povratka u tu luku 5. februara.

Nakon dobrovoljnog pristanka da mu pregledaju računar, pronađeno je dvadesetak fotografija, a istražiteljima FBI-ja Senad je priznao seksualni odnos s tinejdžerkom iz Minesote.

Mediji u SAD-u su nakon hapšenja Đedovićem pisali da je putnica iz Minesote ostala u kontaktu sa Senadom putem e-maila, a i sama je priznala seksualni odnos.

 

Dnevni avaz/Informer.ba