Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Makarska: Norvežanka optužila mladiće iz BiH da su je silovali

Tri mladića iz BiH privedena su u policijsku stanicu u Makarskoj zbog sumnje da su sinoć silovali 17-godišnjakinju iz Norveške.

Sedamnaestogodišnja norveška državljanka koja je sa roditeljima došla prije par dana na ljetovanje u Makarsku danas je policiji podnijela krivičnu prijavu zbog silovanja.

Djevojka je cijelo jutro provela na ginekološkim pregledima u Splitu nakon čega je došla u policijsku stanicu u Makarskoj kako bi ispričala svoju verziju događaja.

Nakon što se vraćala iz noćnog izlaska sa roditeljima susrela je trojicu bosansko-hercegovačkih državljanja u dobi od 23, 25 i 30 godina, od kojih je dvojicu upoznala prije tri dana, a koji su kao i ona na odmoru.

Na njihov poziv otišla je u njihov apartman. Kako je prethodno malo popila i bila u veselom raspoloženju, nije smatrala da će joj se u tom apartmanu dogoditi išta loše. Međutim, po njenoj verziji događaja došlo je do silovanja.

Djevojka spominje za sada samo polni odnos sa jednim od ove trojice i činjenicu kako se pokušala ustati, a nikako nije mogla.

Šta se tu točno događalo, je li u pitanju jedan silovatelj ili više njih te kakva je prava verzija događaja znaće se tek kada se usporede priče maloljetne Norvežanke i punoljetnih državljana BiH.

Bh. državljane prijavio je djevojčin otac koji je u policijsku stanicu došao u njenoj pratnji.

Kako izvještavaju hrvatski mediji, djevojka se pred ocem pojavila krvava, te joj se medicinska pomoć ukazuje i danas.

Tužilaštvo Republike Hrvatske odmah je naložilo da se osumnjičeni ispitaju te da se sve učini na prikupljanju dokaza o ovom slučaju.