Region Udarno Vijesti

Makarska: Sarajlija Mirza B. uhapšen s 10 kilograma marihuane

Makarska je policija u trajektnoj luci jučer zaplijenila nešto više od deset kilograma marihuane te uhitila 33-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine M.B. iz Sarajev.

On je danas, uz kaznenu prijavu zbog zlouporabe opojnih droga, priveden u Istražni centar Županijskog suda u Splitu, izvješćeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenuje se na oko 400.000 kuna. Policija je drogu pronašla u automobilu 33-godišnjeg Sarajlije.

Marihuanu je, naime, nanjušio službeni policijski pas, belgijski ovčar, u prtljažniku osobnog automobila ‘golf 4’, bh. registarskih tablica.

Uz nalog dežurnog istražnog suca policija je pretražila vozilo kojeg je vozio M.B. te u prtljažniku pronašla 10 vakumiranih paketa, svaki teži od kilograma, prenosi Hina.

Policija osnovano sumnja da je 33-godišnji državljanin BiH marihuanu prokrijumčario u Republiku Hrvatsku želeći je prodavati na području Splitsko-dalmatinske županije.

Uhićeni 33-godišnji državljanin BiH policiji dosad nije poznat po nikakvim kaznenim djelima. Hrvatski mediji javljaju da je riječ o Mirzi B.

Neslužbeno se doznaje da su u krijumčarenju i raspačavanju zaplijenjene marihuane sudjelovale još neke osobe, pa policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

 

Fena/Informer.ba