Region Udarno Vijesti

Makarska: U eksploziji brodice ozlijeđena tri državljana BiH

Brodica tipa Bayliner 305, koja plovi pod američkom zastavom, eksplodirala je danas oko podne na pumpnoj stanici u Makarskoj, a gotovo u isto vrijeme zapalio se automobil u garaži trajekta u viškoj luci, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Oba požara odmah su ugašena, a jedino su u nesreći u Makarskoj lakše ozlijeđene tri osobe. Riječ je o tri državljana Bosne i Hercegovine koji su se u vrijeme eksplozije nalazili na brodici. S lakšim ozljedama prebačeni su vozilom hitne pomoći u Split. Prilikom eksplozije i požara nije došlo do onečišćenja mora, a plovilo je kapetan Lučke ispostave Makarska oteglio u lučicu u Krvavici, navodi se u priopćenju.

Požar na Jadrolinijinom trajektu “Petar Hektorović” izbio je u brodskoj garaži prilikom ukrcaja vozila u luci Vis, kada se zapalio osobni automobil marke Mercedes, splitskih registarskih oznaka.

Posada broda odmah je reagirala te je ugasila požar. Nitko od posade i putnika nije ozlijeđen, a brod je umjesto u podne za splitsku luku isplovio sat vremena kasnije, u 13,08 sati, priopćeno je iz Ministarstva.

 

Fena/Informer.ba