Region Udarno Vijesti

Makedonac Pero. D tvrdi da je sin Jovanke i Josipa Broza Tita

Današnji beogradski tabloid Alo! donosi zanimljivu priču za ljetnu razbibrigu o Makedoncu Peri D. (45) koji  je sebi utuvio u glavu kako mu je Jovanka majka, a Tito otac i već dvije godine, s vremena na vrijeme, pokušava ući u kuću u Beogradu u kojoj živi Titova udovica, ali ga na vrijeme primijeti osiguranje.

Dobar dan. Ja sam Pero, ja sam sin Brozovih. Došao sam vidjeti svoju mamu Jovanku, želim je izljubiti, donio sam joj i poklone. Pustite me do moje mamice – ovim riječima je Pero D., inače psihijatrijskih bolesnik, 29. jula pokušao proći kraj pripadnika jedinice za zaštitu osoba i objekata i po treći put upasti kod Titove udovice, piše Alo!, dodajući kako su ljudi iz osiguranja pokušavali odvratiti Peru D. uvjeravajući ga kako Jovanka nema sina.  Kako nije slušao zaštitare već je nasilno pokušao ući u dvorište kuće, pozvana je policija koja ga je, jer su znali o kome se radi, smjestila u psihijatrijsku bolnicu.

Preko makedonske ambasade pozvan je Perin stvarni otac koji ga je u četvrtak odveo kući. Budući mu je to već treći pokušaj nasilnog ulaska u kuću “mame Jovanke“, zabranjen mu je ulazak u Srbiju najmanje dvije godine.

Alo! od policajaca koji su osiguravali kuću doznaje kako je u tim trenucima Jovanka Broz bila u vrtu i čula je da se nešto događa, a kada su joj rekli od čemu se radi, nije se pretjerano iznenadila i samo je uzdahnula “Zar opet, on baš ne odustaje“.

Nesuđeni sin Brozovih u septembru 2009. godine preskočio je tri metra visoku ogradu vile u kojoj živi Jovanka Broz, ali su susjedi primijetili i pozvali policiju i tada je deportiran na godinu dana, a u februaru ove godine uhapšen je ispred ulaznih dvorišnih vrata Jovankine vile, a na saslušanju je policiji rekao kako “napokon želi upoznati svoju majku”.

Stalno je ponavljao “Moja mama je Jovanka, a moj tata je Tito!“ – kaže izvor tabloida Alo! dodajući kako je Pero D. rekao da je više puta pokušavao stupiti u kontakt s Jovankom, zvao je telefonom, pisao joj pisma.

Alo! doznaje kako je Jovanka Broz tek prije dvije godine dobila lične dokumente i pasoš, “a penziju supruga nije mogla primati jer Tito nije uplaćivao poreze i doprinose” već joj je određena mjesečna naknada u visini primanja predsjednika Skupštine Srbije, a to je 120.000 dinara ili nešto više od 1.200 eura što je četiri prosječne plaće u Srbiji.

 

Alo/Informer.ba