BiH Crna hronika Udarno Vijesti

Maloljetnici u Sarajevu pljačkali trafike “Duhan prometa”

Pripadnici Četvrte policijske uprave jučer su u 3.30 sati uhapsili trojicu maloljetnika M.A. (1996.), M.B. (1995.) K.J. (1996.), svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Oni su istog dana u ulici Harisa Merzića, općina Ilidža izvršili krađu u kiosk vlasništvo “Duhan prometa” d.o.o. Sarajevo.

U obavljenom intervju maloljetnici su izjavili da su u proteklom periodu na području općine Ilidža izvršili više krivičnih djela teških krađa u trafike vlasništvo “Duhan prometa” i “Oprese”.

O tome je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a protiv navedenih će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

UHAPŠENA SARAJKA S HEROINOM

U ulici Višegradska, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Treće policijske uprave jučer su lišili slobode S.A., rođena 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pregleda kod nje je pronađeno i oduzeto osam paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu heroin.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.A. je predata u Odsjek za zadržavanje osoba liešenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na dokumentiranju kriminalne aktivnosti S.A.

OPLJAČKANA VIKENDICA U HADŽIĆIMA

Policajci Četvrte policijske uprave jučer su lišili slobode F.N. (1978.) iz Visokog, nastanjen u Kreševu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u vikend kuću u ulici Osenik, općina Hadžići.

O tome je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a protiv F.N. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

PRONALAZAK DROGE

U ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Prve policijske uprave lišili su slobode R.M. (1971.) iz Sarajeva, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pregleda kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu heroin.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a R.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

POTRAGA ZA RAZBOJNIKOM

Nepoznata osoba jučer je u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicoma u frizerskom salonu “Celine”.

Tom prilikom, nepoznata osoba je uz prijetnju sklapelom, od iste otuđilo novčanik s ličnim dokumentima, određenom sumom novca i bankovnom karticom, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici rade na rasvjetljvanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

STANJE U SAOBRAĆAJU

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 22 saobraćajne nezgode, od toga 20 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, šest osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, sedam osoba zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i devet neregistrovanih vozila.

Fena/Informer.ba