Crna hronika Udarno Vijesti

Maloljetnik za volanom usmrtio pješakinju

Maloljetnik za volanom usmrtio je sinoć na magistralnoj cesti pored Cazina 43-godišnju ženu, koja je sa suprugom išla prema kuću u mjestu Osredak. Suprug je zadobio lakše tjelesne povrede, a žena je ostala na mjestu mrtva. Maloljetnik iz sela Donja Lučka skrivio je ovu tragediju i pokušao pobjeći sa lica mjesta. Policija je završila uviđaj, a u toku je prikupljanje dokaza, koji će biti proslijeđeni Tužilaštvu.

Nesavjesnost i neoprez, uz škripu kočnica, pretvorili su život porodice Dolić od obične večeri u pakao. Majka Hatidža je ostala na mjestu mrtva, otac Muhamed lakše ozlijeđen. Maloljetnik za volanom, za kojeg se pretpostavlja da je bio pod utjecajem alkohola, oglušio se vapajima za pomoć. Osredak je još uvijek u šoku.

 Ne mogu nikako da opišem… Šta se to moglo desiti takvoj porodici… Stvarno su fini. Takvu porodicu treba tražiti. To je katastrofa šta se desilo”, kaže komšija Ekrem Prošić.

 “Njima je najveći bol nedostatak njihove majke, koju niko ne može zamijeniti”, izjavio je Zlatan Salkić, brat poginule Hatidže.

16-godišnji B.K. iz Donje Lučke, koji je pobjegao s lica mjesta, priveden je radi kriminalističkog ispitivanja.

 “U ovom trenutku prerano je govoriti o sankcijama. Naravno da će policija prikupiti sve materijalne i sve ono što je potrebno da bi se taj postupak procesuirao”, kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Iako će zakon o ovom događaju imati završnu riječ, to ipak ne mijenja činjenicu da će dvije maloljetne djevojčice odrastati bez majke, uz oca koji je ratni vojni invalid.

 

Federalna.ba/Informer.ba