Region Udarno Vijesti

Maneken, sin crnogorskog diplomate silovao prijateljicu

Maneken iz Podgorice Damjan Perović (na slici lijevo) priveden je juče oko 15 časova istražnom sudiji u Beogradu, nakon što ga je 34-godišnja Beograđanka prijavila da je, navodno, silovao u noći između ponedjeljka i utorka.

Prema nezvaničnim informacijama “Blica”, Perović (28) je uhapšen nakon što je Beograđanka prijavila policiji da je on silovao u njenom stanu, gdje je došao na njen poziv u ponedjeljak uveče.

Beograđanka je prijavila manekena da je, navodno, nekoliko sati seksualno napastvovao i da joj je tokom silovanja nanio i povrede po tijelu.

Koban susret na šetalištu

Istraga je utvrdila da je Damjan Perović, koji ima državljanstvo i Crne Gore i Srbije, u utorak oko 22 sata došao kod svoje poznanice u Zemun. On je djevojku slučajno sreo na šetalištu i najavio se da će kasnije svratiti kod nje na kafu. Kada je došao gledali su televiziju i pili kafu i ništa nije ukazivalo na to da će je on brutalno pretući i silovati – kaže sagovornik Presa blizak istrazi, i dodaje:

”U jednom trenutku Perović je pokušao da je poljubi, ali je ona to odbila. Kada je ponovo pokušao, rekla mu je da izađe iz stana. Tada je Perović svoju žrtvu više puta udario pesnicom u glavu, oborio je na pod i onda je više puta silovao. Iživljavanje nad žrtvom trajalo je bezmalo šest sati, poslije čega je Perović otišao”.

Nesrećna devojka je, kada je maneken otišao, pozvala policiju i Hitnu pomoć jer je imala ozbiljne povrede.

”Nakon što je žrtva policajcima prijavila Perovića i detaljno opisala šta joj je on od utorka oko 22 sata do srede oko 4 sata ujutru radio, policija je raspisala potragu za manekenom i ubrzo ga uhapsila” – rekli su  u policiji.

“Blic” navodi da je Beograđanka bila na ljekarskom pregledu na kojem je utvrđeno da su povrede na njenom tijelu nastale upravo te noći.

Privedeni Perović je na saslušanju negirao da je silovao djevojku, a prema nekim informacijama, on je mobilnim telefonom i snimao “njihov seksualni čin”.

Damjan Perović se bavi manekenstvom i sin je ambasadora misije Crne Gore pri UN u Ženevi Ljubiše Perovića, a u javnosti je početkom ove godine pominjan kao potencijalni učesnik rijalitija “Dvor”.

“Blic” navodi da je Beograđanka bila na ljekarskom pregledu na kojem je utvrđeno da su povrede na njenom tijelu nastale upravo te noći

I pored najave, Perović nije ušao u rijaliti RTV “Pink”, a potom su mediji u Srbiji objavili da je njegov otac, navodno, pokušao da ga smjesti u neuropsihijatrijsku kliniku “Laza Lazarević” u Beogradu, što je iz te bolnice demantovano.

 

Blic/Informer.ba