Politika Vijesti

Mašić: SDP će pravovremeno obavijestiti javnost o učešću na sastanku u Mostaru

Još nije poznato da li će se predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija odazvati sastanku političkih lidera 5. septembra u Mostaru na kojem će se razgovarati o formiranju vlasti na nivou BiH.

Portparol SDP-a BiH Damir Mašić rekao je Srni da će ova stranka pravovremeno obavijestiti javnost kada odluka o učešću u sastanku bude donesena, ne preciziravši kada bi to moglo da se desi.

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić izjavio je danas da nije preveliki optimista kada je riječ o predstojećem sastanku u Mostaru, jer nije poznato ko će se sve odazvati.

“Do sada se nije pojavila nijedna nova ideja koja bi deblokirala proces razgovora o formiranju vlasti na nivou BiH. Treba razdvojiti pitanje Vijeća ministara i neka druga pitanja”
, istakao je Radojičić.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić očekuje da politički lideri na sastanku u Mostaru postignu dogovor o budućem predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Ljubić smatra realnim da se u Mostaru dogovore načela rada nove vlasti i raspodjela ministarskih pozicija, nakon čega bi uslijedio i dogovor o budućem predsjedavjućem Vijeća ministara.

Lideri HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990 Božo Ljubić sazvali su za ponedjeljak, 5. septembra, u Mostaru sastanak političkih lidera na kojom će se razgovarati o formiranju vlasti na nivou BiH.

Učešće na sastanku do sada su potvrdili lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić i SDA Sulejman Tihić, a poziv je poslat i lideru SDP-a Zlatku Lagumdžiji.

 

Srna/Informer.ba