BiH Vijesti

Mašinovođe najavljuju proteste u Banjaluci

Pregovaračka grupa mašinovođa na Željeznicama Republike Srpske najavila je danas da će početi mirne proteste u Banjaluci ukoliko Vlada tokom današnjeg i sutrašnjeg dana ne razriješi probleme zbog kojih su 10. oktobra obustavili rad.

Nazivajući svoju situaciju agonijom, mašinovođe u saopštenju podsjećaju da su 14. novembra iskoristili jedinstvenu šansu da svoje stavove iznesu tročlanoj komisiji Vlade Republike Srpske koja treba da riješi krizu zbog koje trpe, kako navode, mašinovođe, Željeznice, privreda Republike Srpske i okruženja.

“Imamo povjerenja u predsednika i Vladu Srpske da će donijeti konačnu odluku, i da će ona biti pravedna”, poručuju mašinovođe i ponavljaju da žele da rade dostojanstveno i ljudski.

Pregovaračka grupa tvrdi da za svoje zahtjeve ima podršku Samostalnog sindikata mašinovođa RS koji ima 1000 članova, Konfederacije sindikata RS i penzionisanih kolega, a zatražili su podršku i od radnika “Arcelor Mitala” iz Prijedora koji trpe zbog problema na željeznicama, i od svih građana Republike Srpske, izdvajajući boračku populaciju kojoj, kako navode, i sami pripadaju.

Srna/Informer.ba