Svijet Udarno Vijesti

Masovna tuča u Bosanskom kulturnom centru u Perthu

Nepozvani gosti krivi su za tuču koja je izbila u vezi s modnom revijom održanom u Bosanskom kultrunom centru u australijanskom Beechborou, predgrađu Pertha.

U tuči je učestvovalo između 30 i 40 ljudi, a prema riječima svjedoka, flaše, šipke i kamenje su letjeli na sve strane, ali prema saopštenju policije, niko nije ozbiljnije povrijeđen.

Dean Merđanić, predsjednik ovog centra, za sve je okrivio mladiće koji su nepozvani došli i ušli u centar. On je dodao da je u momentu izbijanja nereda u centru održavana modna revija jedne južnosudanske grupe, te da su unutra bili “pristojni ljudi“.

Merđanić dodaje da je i sam navratio u centar oko ponoći i da je sve bilo u najboljem redu. Međutim, oko tri sata ujutro, došlo je do opšte tuče. Inače, stanovnici ulice u kojoj se nalazi centar u više navrata su se žalili na buku i preglasnju muziku koja dolazi iz ovog centra. Jedan od njih kaže da je i tu noć čuo vrisku i razbijanje stakla, piše Depo.

Istina, prošle noći je bilo najgore. Ali, tu se uvijek održavaju neke glasne žurke i okupljanja. Iskreno, nemamo ništa protiv zabava, ali neka ne puštaju glasnu muziku u tri, četiri sata ujutro. Moju kćerku redovno probude psovkama i deranjem“, rekao je jedan stanovnik ovog kraja.

 

Informer.ba