Region Udarno Vijesti

Među 17 vehabija uhapšenih u Sandžaku i jedan iz BiH

U Sandžaku je uhapšeno ukupno 17 vehabija, od kojih je jedan iz BiH, potvrdio je Srni direktor policije Srbije Milorad Veljović, navodeći da ga ne bi iznenadilo da je ova grupa i u Srbiji pripremala sličnu akciju kao što je jučerašnji napad na američku ambasadu u Sarajevu.

Sva ova lica se na neki način dovode u vezu sa Mevlidom Jašarevićem /napadačem na američku ambasadu u Sarajevu/, a jedno od 17 uhapšenih je i lice iz BiH“, naglasio je Veljović, navodeći da su vehabije u Srbiji pod kontrolom i da se neće dozvoliti slični slučajevi napada na ambasade.

On je istakao da policija Srbije neće dozvoliti da na području Novog Pazara i području cijele Srbije bude narušen javni poredak te najavio da će i narednih dana ili mjeseci, policija nastaviti sa ovakvim akcijama, prije svega iz bezbjednosnih razloga.

Mi nemamo ništa protiv vehabijskog pokreta, ali nećemo dozvoliti da pojedinci daju sebi za pravo izvode terorističke akcije i ugrožavaju bezbednost na ovim prostorima“, rekao je Veljović.

On je naveo da je tokom jutra na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina izvršen pretres 18 objekata i da je zaplijenjeno 18 računara i laptopova, 20 mobilnih telefona, više od 1800 CD-ova, razne literatura, oko 30 audio-kaseta, oko 50 SMS kartica, pet vojnih uniformi, jedna video kamera sa 17 kaseta, tri veća noža, jedna sablja i drugo.

 

Srna/Informer.ba