BiH Udarno Vijesti

Meki Torabi odustao od dolaska u Sarajevo!

U zadnjih nekoliko dana digla je se velika pompa oko ponovnog dolaska marokanskog iscjelitelja Mekija Torabija u Sarajevo.

Međutim nakon fetve Rijaseta Islamske zajednice u BiH i sjednice Vlade KS Meki Torabi dobio je jasnu poruku da nije dobrodošao u Sarajevu, te je otkazao svoj dolazak.

Meki Torabi koji se trenutno nalazi u Zagrebu kaže da mu je žao naroda koji se pripremio da dođe na seanse, te da su ljudi  strašno iznervirani zbog toga.

Vlada Kantona Sarajevo u četvrtak je donijela odluku da se za održavanje takvih vrsta skupova, u skladu sa zakonom, trebaju pribaviti odgovarajuće dozvole nadležnih instanci, što znači da bi preduzeće ZOI’84 koji je trebao organizovati seanse morao dobiti dozvole kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarsta zdravstva KS, Ministarstva saobraćaja i drugih institucija kojih se tiče organizacija takvih skupova i privremenih radnih angažmana na području ovog kantona.

Ministar zdravstva KS Zlatko Vuković jasno je rekao da ta institucija neće izdati potrebnu dozvolu za rad Torabija dok on u zdravstvenoj ustanovi testnim liječenjem ne potvrdi svoje iscjeliteljske moći.

Iz ZOI ’84 su poručili da ne planiraju tražiti dozvole ministarstava koji su putem medija već poručili da nam ih neće izdati, te ukoliko oni (Sabo) uspiju  izvaditi potrebne dozvoleda su onu otvoreni za saradnju.

Torabijev menadžer Sabo poručio je da se Mekki vraća u Maroko i neće doći sve dok ne dobije poziv i garancije. Njegov povratak se neće desiti u narednih šest mjeseci.

 

Informer.ba