Region Udarno Vijesti

Mentalno bolesna žena slala prijeteća pisma Tadiću i Dačiću

Jedna Beograđanka uhapšena je zbog upućivanja prijetećih pisama na adrese predsjednika Srbije Borisa Tadića i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Četrdesetogodišnja Zorica V. uhapšena je zbog ugrožavanja bezbjednosti državnih zvaničnika, a riječ je o osobi više puta liječenoj u ustanovama za mentalne bolesti.

Ona je poslala ukupno 11 pisama od 17. do 30. januara, a prijetnje je upućivala predstavljajući se kao muškarac i ne potpisujući pisma, koja je slala iz raznih pošta u Beogradu.

Izvor blizak istrazi rekao je za “Večernje novosti” da je ona pisala, između ostalog, “da ima pištolj, koji je ostao od oca, da je `spreman` da ga upotrijebi, da redovno čisti oružje, da će se osvetiti ovom sistemu…”

Policija je u početku mislila da traga za muškarcem, a kada su otkrili identitet pošiljaoca prijetećih pisama, čekalo ih je iznenađenje.

Poslije nekoliko dana istrage policija je uspjela da uđe u trag pošiljaocu prijetećih pisama, a Zorica V. je uhapšena prošlog četvrtka, i poslije dvodnevnog policijskog zadržavanja, predata je istražnom sudiji, koji joj je odredio pritvor do 30 dana.

Utvrđeno je da ona ne posjeduje nikakvo oružje, a već je hapšena i privođena zbog sličnih djela, tačnije zbog izazivanja panike.

Ona je ranije prijavljivala da je “postavila” nekoliko eksploziva i bombi, pa je i zbog toga privođena sudiji.

“Ona je liječena u ustanovama za mentalne bolesti. Riječ je o psihičkom bolesniku, ali, bez obzira na to, morali smo da postupimo po zakonu”, rekao je izvor lista.

Srna/Informer.ba