BiH Udarno Vijesti

Mevlid Jašarević odbio da razgovara sa agentima FBI-a

Mevlid Jašarević koji je 28. oktobra izvršio teroristi napad na Ambasadu SAD u Sarajevu odbio je da razgovara sa predstavnicima FBI, izjavio je danas Srni Jašarevićev advokat Senad Dupovac.

Jašarević nije želio da razgovara sa predstavnicima FBI koji su željeli da ga ispitaju. Osim ovoga, nije se desilo ništa novo i to je sve što vam sada mogu reći“, kazao je Dupovac.

Jašarević se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Sarajevu u koji je prebačen nakon ročišta održanog 31. oktobra u Sud BiH.

Tom prilikom Jašarević je rekao da ne priznaje Sud BiH i da će se braniti ćutanjem jer je “taj sud izmišljen i kod Alaha ne vrijedi ništa“.

Više agencija za provođenje zakona nastavljaju intenzivne istražne aktivnosti na prikupljanju dokaza i informacija kako bi se u potpunosti rasvijetlio teroristički napad na Ambasadu SAD u BiH.

Terorista Mevlid Jašarević pucao je 28. oktobra  iz “kalašnjikova” na Ambasadu SAD u Sarajevu i tom prilikom teško ranio jednog  pripadnika policije koji je radio na obezbjeđenju Ambasade.

Srna/Informer.ba