Region Vijesti

Milo Đukanović: Politički miševi plasiraju priču o ”sanaderizaciji”

Lider vladajuće Demokratske partije socijalista /DPS/ Milo Đukanović ocijenio je da je priča o “sanaderizaciji” u Crnoj Gori, kako kaže, izraz političke gluposti inferiornih i ljudi bez ideja u namjeri da promijene vlast.

On kaže da tu priču plasiraju “politički miševi” koji sada “pokušavaju da se ugledaju na neka druga iskustva”.

“Jednog dana je to `sanaderizacija`, a drugi `gadafizacija` i tako dalje. Sve to skupa govori da je riječ o prilično nedoraslim političkim osobama”, rekao je Đukanović novinarima.

On navodi da se ova priča puno puta čula u raznim formama, ali da nije imala nikakvog odraza na stanje političkog javnog mnjenja u Crnoj Gori, jer DPS zajedno sa partnerima danas još snažnije dominira na političkoj sceni nego prije nekoliko godina.

“To će prije ili kasnije naše političke kritičare i protivnike natjerati da se okrenu suštinskom problemu, a to je da identifikuju svoje slabosti i pokušaju da ih poprave, da vide što su slabosti vlasti, da iskoriste pogodnosti koje im rađaju objektivne teškoće, kao što je kriza danas u Evropi i da pokušaju da se sa tim kvalitetima preporuče za ostvarivanjne cilja koji imaju, a to je osvajanje vlasti”, rekao je Đukanović.

Srna/Informer.ba