BiH Vijesti

Milorad Dodik čestitao Novaku Đokoviću na uspjehu

Predsjednik Republike Srpske  Milorad Dodik, u svoje i u ime građanaRS-a, čestitao je srpskom teniseru Novaku Đokoviću na izvanrednim rezultatima na Vimbldonu, koji su mu omogućili da od ponedjeljka i zvanično postane prvi igrač na ATP listi.

Vašom sjajnom igrom na Vimbldonu još jednom ste učinili da se osjećamo ponosnim i srećnim. Obradovali ste sve ljubitelje sporta u RS, a veliki uspjeh koji ste postigli predstavlja značajan doprinos razvoju i popularizaciji tenisa na ovim prostorima, naročito među mladim ljudima. Želim vam da što duže ostanete na tronu svjetskog tenisa i mnogo uspjeha u finalu Vimbldona“, navodi se u čestitki.

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković od ponedjeljka će biti i najbolji na svijetu, pošto je u jučerašnjem polufinalnom meču na gren slem turniru Vimbldon pobijedio Francuza Žoa-Vilfreda Congu, rezultatom 3:1 u setovima.

Đoković se tako plasirao u prvo finale Vimbldona u karijeri, a protivnik će mu biti Španac Rafael Nadal od koga je preuzeo prvo mjesto na ATP listi.

 

Srna/Informer.ba