Izdvojeno Politika Udarno Vijesti

Milorad Dodik jednoglasno izabran za predsjednika stranke

Dosadašnji predsjednik Saveza nezavisnih socijldemokarata (SNSD) Milorad Dodik ponovo je izabran na tu funkciju, jednoglasno je odlučeno na 4. Sabor ove stranke održanom danas u Zvorniku.
Ističući da je na Saboru konstatovano da RS nije uzurpirala ni jednu nadležnost BiH, dok je BiH masovno uzurpirala nadležnosti RS, Dodik je podvukao da će se SNSD dalje boriti protiv nametanja rješenja i odbijati sva ona koja nisu u skladu sa Ustavom, što je, kako je naglasio, razumljiva politika ove stranke i naroda Srpske u cjelini. “Ponovni izbor /za predsjednika stranke/ smatram podrškom politici SNSD-a, podrškom svima nama koji smo radili i svima vama, jer bez vas ne bi bilo ni SNSD-a, ne bi bilo naše zajedničke mogućnosti da mijenjamo društvo na bolje”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da je vrijeme koje dolazi izazovnije nego ovo koje je prošlo, jer SNSD mora ponoviti rezultat koji ima iza sebe. “U tom smislu, a suočeni sa određenim problemima, na Saboru smo usvojili nekoliko deklaracija, pokušavajući da damo odgovore, prije svega, na izazove ekonomske prirode, koja od nas traži novu ekonomsku politiku“, istakao je predsjednik SNSD-a.

Srna/Informer.ba