Politika Vijesti

Milorad Dodik: RS za zaštitu demokratije

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik istakao je tokom prijema, koji je organizovao za učesnike Međunarodne konferencije o ljudskim pravima u Banjaluci, da RS podržava implementaciju odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić i Finci” i zalaže se za strukturalni dijalog o reformi pravosuđa, kao garanta ostvarivanja ljudskih prava i zaštite demokratije.

Dodik je tokom prijema, koji je organizovan juče, pozdravio održavanje konferencije i naglasio da RS čini sve da obezbijedi uslove za ostvarivanje ljudskih prava svih njenih građana.

ĐPredsjednik Republike razgovarao je i sa poslanikom u Evropskom parlamentu i izvjestiocem za BiH Doris Pack o ispunjavanju uslova za dalji napredak BiH na evropskom putu, sa posebnim naglaskom na Zakon o popisu stanovništva, Zakon o sistemu državne pomoći i implementaciji odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić i Finci”.

Razgovarano je i o ekonomsko-političkoj situaciji u RS i BiH, te problemima u formiranju Vijeća ministara BiH, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću predsjednika Republike.

 

Srna/Informer.ba