Izdvojeno Politika Vijesti

Milorad Dodik: Vehabije me provociraju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, povodom informacija o namjerama vehabija da kupe imanja u blizini njegove kuće u Bakincima kod Laktaša, da to treba razumjeti kao neku vrstu provokacije koja nema veze sa željom za mjestom življenja.

To treba razumjeti više kao neku vrstu provokacije, želje da se na neki drugi način izazove pažnja i ljudi moraju biti svjesni da to nema samo aspekt želje za mjestom života nego politike koja bi trebalo da tu razvije neki embrion koji bi kasnije morao da se širi i da dođe do određene vrste konflikta“, rekao je Dodik za Radio televiziju Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je da MUP ima indicija da su osobe koje su pripadnici ekstremističkih grupa i vehabijskog pokreta ispoljavale određenu vrstu interesa za kupovinu nekretnina u Bakincima kod Laktaša, u blizini kuće predsjednika RS-a Milorada Dodika.

MUP će sigurno na odgovarajući način tretirati ta pitanja“, rekao je Čađo.

Četvorica vehabija nudili su mještanima po 300.000 KM za imanja, ali niko od njih nije prihvatio da im proda imovinu koja vrijedi znatno manje od ponuđene cijene.

Vehabije su prvi put u selo Kozara dolazile krajem jula prošle godine i dvojici Hrvata nudile da kupe njihovu imovinu. Jedan od Hrvata kome su vehabije dolazile je i Mirko Agatić, koji kaže da su mu za imanje davali novca koliko kaže ili koliko želi kilograma zlata.

 

Srna/Informer.ba