Izdvojeno Politika Vijesti

Ministar Lagumdžija u posjeti Rusiji

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija boravit će 30. i 31. maja u posjeti Ruskoj Federaciji, na poziv Vlade Ruske Federacije.

Prvog dana posjete Lagumdžija će u Moskvi održati predavanje u Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije, nakon čega će obraćanjem otvoriti Privredni forum BiH – Ruska Federacija na kojem će učestvovati predstavnici 27 kompanija iz cijele BiH, Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), Vanjskotrgovinske komore BiH, Privredne komore Ruske Federacije te predstavnici više od 100 ruskih kompanija.

Drugog dana posjete Lagumdžija će se u Moskvi sastati s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeyom Lavrovom.

Nakon sastanka Lagumdžija i Lavrov će potpisati Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije o uzajamnim putovanjima građana i Plan konsultacija ministarstava vanjskih poslova BiH i Ruske Federacije za 2013. – 2014. godinu.

Planom posjete predviđeni su sastanci Lagumdžije s drugim zvaničnicima Ruske Federacije i predstavnicima ruskih kompanija, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH.

Fena/Informer.ba