BiH Udarno Vijesti

Ministar Salmir Kaplan psovao majku ratnom vojnom invalidu!

Stopostotni ratni vojni invalid Salko Gološ preksinoć je uoči početka Međunarodnog festivala folklora “Blagaj 2011”, na najružniji način, kako kaže, upoznao pravo lice federalnog ministra kulture i sporta Salmira Kaplana, koji mu je, tvrdi on, opsovao majku, i to pred desetak ljudi!

Na igralištu Osnovne škole “Blagaj”, gdje se održava ova manifestacija, uoči početka programa stajao sam zajedno s vijećnicima Gradskog vijeća Ibrahimom Husnićem i Ćazimom Lulićem, predsjednikom Gradskog sindikata Emirom Topuzom i još nekoliko prijatelja kada je naišao ministar Kaplan. Pozdravili smo se i tokom razgovora upitao sam ga zbog čega mi nije prebacio 5.000 KM koje mi je bio obećao za organizovanje Memorijalnog turnira u Vranjevićima. Istina, rekao sam mu da me bacio na glavu i da laže ljude, jer ta mi je sredstva bio obećao te sam za njih i aplicirao putem Udruženja“.

Nažalost, isfolirao me, i to sam mu rekao. Ali, on mi je doslovno rekao: “J…. ti mater, neću ti ih nikad dati.” Čak je htio nasrnuti na mene, ali su se između nas ispriječila dvojica mladića koja su obezbjeđivala događaj, nakon čega je rekao: “Hoćeš li da naredim da te izbace odavde” – ispričao nam je jučer Gološ.

Ogorčen zbog ponašanja ministra, Gološ je Kaplana obavijestio i SMS-om da će ono što se dogodilo ispričati za “Avaz”, na šta mu je ministar drsko odgovorio nazvavši ga “osuđenim ubicom i osobom koja dana nije provela u Armiji BiH“.

On je bio dijete kada sam ja bio učesnik formiranja naše stranke. U ratu sam izgubio nogu, i to je visoka amputacija u pitanju. Stid me što se ovakve stvari dešavaju, kada vidim kakvi nas ljudi predstavljaju u ministarstvima, dok onih koji su zaslužni nema nigdje” – ističe Gološ.

Iako policiju nije obavijestio, Gološ će na Kaplanovo ponašanje reagirati u Centrali SDA, a poslat će, kako kaže, i pismo predsjedniku Sulejmanu Tihiću. Piše Dnevni avaz.

 

Informer.ba