Politika Vijesti

Ministarstvo finansija Vlade FBiH odbilo nezakoniti zahtjev: Kulminira nervoza Dragana Lukača

U Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu u toku je davanje iskaza prema krivičnoj prijavi koju je protiv Dragana Lukača, direktora Federalne uprave policije podnio Dragan Vikić, komandant Specijalne jedinice i ratni heroj odbrane Sarajeva, zbog kršenja zakonskih odredbi u vezi s njegovim nezakonitim penzionisanjem.

Lukač ima dodatni razlog za nervozu: iz Ministarstva finansija Vlade Federacije odbili su njegov nezakoniti zahtjev za uplatu sredstava na ime razlike u stažu za Dragana Vikića, čime je ova priča ogoljena do kraja. Nameće se zaključak prema kojem svi Lukačevi putevi vode ka njegovoj smjeni, jedinom logičnom raspletu godinu i po evidentiranog razračunavanja sa uposlenicima FUP, nezakonitostima i neučinkovitošću.

Zanimljivo je da sve Lukačeve promašaje aboliraju pojedini mediji i urednici, koji su prema određenim informacijama u dnevnom kontaktu sa mafijaškim klanom Turković, čija je glasnogovornica Šejla Jugo-Turković. Prema našim informacijama upravo jedan od tih urednika ostvario je 150 telefonskih kontakata sa Šejlom Jugo-Turković.

 

Federalna.ba/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Dokle ćemo dozvoliti ovakvim dejtoncima da ruše i ubijaju sve što ima miris Ljiljana.., naše jedne i jedine Domovine RBiH????
    Zar nam svima nije jasno koliko je sati…i šta ko hoće od nas da napravi..ZAŠTO NE VRATIMO, SVI ZAJEDNO , NAŠ USTAV RBiH NAZAD, JER JE ON JEDIMI LEGALNI I LEGITIMNI USTAV, PO KOM ĆEMO ŽIVJETI, RADITI, POSTOJATI U OVOJ ZEMLJI KAKO BOG ZAPOVIJEDA, A NE KAKO GENOCIDNI DEJTONCI I SRBIJANSKI KRVNICI HOĆE!! Zaustavimo sve sile mraka danas, da nam sutra ne bude kasno!!!