Crna hronika Udarno Vijesti

Mirso Švicarac pušten iz pritvora

Mersed Hadžić koji se tereti za pokušaj ubistva Fatmira Mujaja u pucnjavi koja se desila u sarajevskom klubu “Incognito” 16. novembra 2008. godine, jučer je u poslijepodnevnim satima pušten iz sarajevskog Kaznenopopravnog zavoda.

Iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Sarajevo rečeno nam je da je jučer potvrđena optužnica protiv Merseda Hadžića. Optuženi je također s Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kojeg je pristao na kaznu zatvora u trajanju od 2,5 godina zatvora, potvrdili su nam njegovi branioci, advokati Omar Mehmedbašić i Vlado Adamović.

” Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice, prestali su i razlozi za njegovo daljnje zadržavanje u pritvoru, te je doneseno rješenje kojim je ova mjera ukinuta, a on je pušten na slobodu” rečeno je u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Hadžić je u petak, 24. juna, iz Švicarske avionom deportovan u BiH, nakon čega je pod jakim osiguranjem Sudske policije sproveden u pritvor koji mu je bio određen na osnovu međunarodne potjernice. Hadžić, poznatiji kao Mirso Švicarac, tri godine je bio u bijegu, nakon čega je u aprilu ove godine uhapšen u Cirihu.

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba