Svijet Udarno Vijesti

Misterija smrti bh. građanina na Malti: Nije bio provalnik, ali je ubio prijatelja

Nakon što je objavljena vijest da je građanin BiH Nikolas Gera ubijen na Malti u pokušaju pljačke, danas su ove navode demantirali tamošnji mediji.

Uz Geru, koji je zadobio ubodne rane u predjelu stomaka, pronađeno je i tijelo vlasnika stana Dankana Zamita, prenosi Dnevni avaz.

Obdukcijom je utvrđeno da Zamit ima više od 20 ubodnih rana, dok Gera ima nešto više od deset.

U početku se sumnjalo da su se njih dvojica obračunali u stanu, što je i dovelo do njihove pogibije, ali današnji izvještaji donose neke nove činjenice.

Naime, prema iskazima Gerinih i Zamitovih poznanika, njih dvojica bili su dobri prijatelji, te su se često družili u stanu gdje su i pronađeni mrtvi.

Potvrdu ovoj tvrdnji iznijela je i malteška policija koja je nakon uviđaja zaključila kako nije bilo tragova provale u stan, nego j u smrt dvojice muškaraca umiješana je treća osoba.

” Treća osoba je ključ ove zagonetke”, tvrde mediji na Malti.

Nikolasova majka Tanja, koja je sa svojim sinom iz BiH na Maltu došla prije nekoliko godina je u šoku.

” Moj sin nije takav da razmirice rješava nožem. Njih dvojica su se možda pokoškali, a li ne vjerujem da je to bilo u tolikoj mjeri da jedan drugog ubiju.”

Za Razliku od Gerine majke, Dankanov punac smatra da je njegov zet “junački branio stan i svoju porodicu od nasilnika”.

Policija pokušava pronađi povezanost dvojice ubijenih muškaraca, te razlog zbog čega je Gera u ranim satima posjetio Dankana Zamita.

Navodno je svojim rođacima rekao da ide u obližnji kafić proslaviti sa društvom Novu godinu, da bi nekoliko sati ranije bio pronađen mrtav.

Niti komšije nisu primjetile ništa sumnjivo u kobno subotnje jutro.

” Čula se buka, slična onoj koju prave pijani ljudi. Ujutro sam komšiji (Dankanu Zamitu op.a.)  pokucao na vrata, ali mi niko nije otvarao, rekao je jedan stanara zgrade gdje se zločin desio.”

 

Informer.ba