Politika Udarno Vijesti

Mladen Lijanović: Hrvatska na putu ka EU, a BiH na putu u pakao

Evropski parlament danas je izglasao ulazak Hrvatske u EU. Tim povodom, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Mladen Ivanković Lijanović, izrazio je svoje i stajalište Narodne stranke Radom za boljitak.

Politika od strane onih koji su vladali posljednjih dvadeset godina u BiH svima nama u EU garantira poziciju u kojoj ćemo biti sluge drugima, a s tim još veća sirotinja.

Granice EU uskoro će biti u našoj neposrednoj blizini. Ta Evropska Unija zbog neodgovornih pojedinaca i lidera u političkim partijama BiH koji žele samo sebi dobro bez razmišljanja na one koji su ih birali, za nas je još uvijek dalek ali i ne tako nedostižan cilj.

Zbog svojih osobnih foteljaških interesa svo ovo vrijeme ti lideri kockali su se sa budućnošću naše djece, skrivajući se iza zaštite kojekakvih jednonacionalnih parola i gurajući ovu zemlju u ponor, građane u bijedu i siromaštvo a naš evropski put stavljajući u domen običnih floskula kojima su zamazivali domaću i inostranu javnost.

Dok su se naši susjedi u Hrvatskoj bavili konkretnim stvarima i izgradnjom sistema, lideri pojedinih političkih partija u BiH željeli su i žele forsirati arhitekturu i redizajn Bosne i Hercegovine na neprincipijelan i nefunkcionalan način, sklanjajući tako pozornost sa osnovnih životnih pitanja koje zanimaju sve građane.

Građanima Hrvatske i svima onima koji Hrvatsku shvataju kao svoju domovinu ili maticu, čestitam na ovom svojevrsnom uspjehu te se nadam da će naredni izbori ovoga vikenda donijeti promjene usljed kojih će i građani u BiH osjetiti boljitak“, poručio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Mladen Ivanković Lijanović koji je jučer boravio u Briselu na 14. molitvenom doručku u organizaciji Evropskog parlamenta.

Tu priliku predsjednik Ivanković je iskoristio i sastao se sa predsjednikom Parlamenta Evrope, Jerzy Buzekom i slovenskim zastupnikom u EU parlamentu, Alojz Peterleom te razgovarao o putu BiH ka Evropskoj uniji.

 

Fena/Informer.ba