Politika Udarno Vijesti

Mladen Lijanović ponovo kandidat za mandatara VM BiH

Sjednica Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak (NSRZB) održana je danas u Sarajevu na kojoj je Predsjedništvo odlučilo da Mladen Ivanković Lijanović ponovno bude kandidat NSRZB-a za mandatara Vijeća ministara BiH.

Nakon sjednice Predsjedništva te stranke održana je konferencija za novinare na kojoj je član Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak Šefik Smlatić kazao kako trenutna situacija oko provedbe izbornih rezultata na državnoj razini ne poprima obrise ikakvog skorog rješenja zbog zakulisnih igara, navodi se u priopćenju iz NSRZB-a.

Tokom konferencije za novinare predsjednik NSRZB-a Mladen Ivanković Lijanović kazao je kako je spomenuta stranka javnosti prezentirala svoj ekonomski program u kojem su navedene sve neophodne mjere za izbavljanje BiH iz dužničkog ropstva, za otvaranje novih radnih mjesta kao i za zaštitu i oporavak domaće proizvodnje.

“Stoga smatram da i moj program za predsjedatelja Vijeća ministara BiH koji proizlazi iz toga, donosi najkonkretnija i najbolja rješenja za sve građane Bosne i Hercegovine. Nerealni zahtjevi pojedinih političkih predstavnika uistinu ugrožavaju cijeli ovaj proces, posebno zahtjevi dva HDZ-a”, istaknuo je predsjednik NSRZB-a.

 

Fena/Informer.ba