Region Udarno Vijesti

Mladić imao kod sebe dva pištolja, hapšenje bez otpora

Beograd – Ratko Mladić imao je kod sebe dva pištolja, saopštio je šef Akcionog tima Rasim Ljajić. On je dodao da je Mladić mirno i staloženo razgovarao sa operativcima Bezbjednosno informativne agencije i bio kooperativan.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da u akciji hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića nije korišteno vatreno oružje, nije bilo nikakvog sukoba, niti je bilo ko pružao otpor.

“Hapšenjem Mladića, Srbija je učinila veliki korak napred u pridruživanju Evropskoj uniji (EU)”, rekao je Dačić, koji je u Beogradu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ashton potpisao Sporazum o bezbjednosnim procedurama za razmjenu i zaštitu tajnih podataka.

Uz čestitke na uspešnoj akciji hapšenja Mladića, Eshdown je tom prilikom naglasila da je danas dobar dan za međunarodnu pravdu.

Pošto će se Mladić uskoro naći součen sa optužbama za ratne zločine, mi se danas sijećamo rođaka i prijatelja svih žrtava, jer je ovo i njihov dan”, izjavila je Ashton novinarima u Beogradu, prenosi Kurir.

 

 

Informer.ba