Region Vijesti

Mladić je imao pomagače!

Srbijanski predsjednik Boris Tadić pratio je hapšenje ratnog zločinca Ratka Mladića u realnom vremenu i iz sekunde u sekundu obavještavali su ga kako teče akcija u Lazarevu, selu udaljenom 80-ak kilometara zračne linije od Beograda.

Akcija u ranu zoru

Tadić je tako, gotovo kao i američki predsjednik Barak Obama dok je trajao “lov” na Osamu bin Ladena, u svakom trenutku od 4.30 sati ujutro prošlog četvrtka, kada je akcija hapšenja počela, znao kako ona teče, tvrde dobro obaviješteni krugovi u Beogradu.

Informacija koju je Jutarnjem listu dao Rasim Ljajić,  da je Mladić uhapšen samo nekoliko dana nakon što su agenti BIA-e, srbijanske tajne policije, otkrili njegovo skrovište, dobila je potvrdu i u izjavi Mladićeva advokata.

On tvrdi da mu je Mladić rekao kako se posljednjih 15-ak dana skrivao u Lazarevu, ali nije otkrio odakle je i kako onamo došao. Novinarima beogradskog Blica, koji su razgovarali s Mladićevim rođakom Brankom, u čijoj se kući optuženik za ratne zločine skrivao, rečeno je da je onamo doveden prije dva mjeseca.

“Nemamo gdje dalje, niti imamo više para. Sada ga ti moraš čuvati, shvati to kao naređenje”. Branko Mladić nije međutim objasnio tko je tog ratnog zločinca doveo u njegovu kuću i naredio mu da ga čuva.

I dok Mladićev advokat, slično kao i službena tijela, tvrdi da je ozbiljno narušenog zdravlja, izvori bliski istrazi kažu pak da je upitnije njegovo psihičko stanje. Iz tih izvora rečeno nam je da se Mladić u pojedinim trenucima, posebno kada je riječ o uniformiranim osobama, kao što su sudski policajci, ponaša kao da im je komandant.

– Teško je reći je li on uvijek i potpuno svjestan situacije. Njegovo ponašanje povremeno odaje dojam da misli kako i dalje ima komandnu moć.

Vila na Banovu Brdu

Mladić je, saznaje se iz izvora istrage, pomno pratio događaje u Srbiji, naročito sve u vezi s pokušajima otkrivanja njegova skrovišta.

Potpuno je sigurno da je imao kontakt s familijom, prije svega sa sinom Darkom koji živi u Beogradu u vili na Banovu Brdu, gdje je nekad stanovao i Mladić. Sam Mladić je priznao je da su ga ranije često posjećivali razni ljudi, a među njima i pravoslavni svećenici.

 

Informer.ba