Izdvojeno Region Vijesti

Mladić: Milošević je za sve kriv, ne mrzim muslimane i Hrvate

Zamjenik srbijanskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je danas da je Ratko Mladić za sukobe na prostoru bivše Jugoslavije okrivio bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića i sve Srbe koji su podržavali Miloševića.

“Nisam ja glasao za Slobodana Miloševića, vi ste“, prenio je Vekarić Mladićeve riječi.

“Njegova poruka je: Milošević je kriv“, kao i svi Srbi koji su podržavali bivšeg lidera tokom krvavog raspada bivše Jugoslavije, rekao je Vekarić.

On je u intervjuu američkoj agenciji govorio o tome u kom se stanju nalazi haški optuženik i o strategiji koja je dovela do njegovog hapšenja u četvrtak.

“Rekao je da nije ubica, a da oni koji su ubijali treba da budu kažnjeni. To je veoma zanimljiva poruka čovjeka protiv koga postoje tako ozbiljne optužbe za ratne zločine”, kazao je Vekarić, dodajući da je Mladić poručio da ne mrzi ni muslimane ni Hrvate.

Zamjenik tužioca za ratne zločine ocijenio je da su srpske snage bezbjednosti izvele “briljantnu akciju” hapšenja Mladića, ističući da je strategija obuhvatala presjecanje finansijske podrške koju je haški optuženik imao.

Vekarić je negirao pojedine “teorije zavere” u domaćim i stranim medijima o tome da je Mladićevo hapšenje iscenirano pošto je doveden iz Rusije, prenosi Tanjug.

 

Informer.ba