Region Udarno Vijesti

Mladić na grobu kćerke: ”Znam ko te je ubio, Ana idem”!

„Znam ko te je ubio” – Dok je palio svijeću i polagao cvijeće na kćerkin grob, bivši komandant Vojske RS,  prozborio je da putuje u Hag i da zna ko ju je ubio!

Prije nego što je isporučen Hagu, Ratko Mladić je juče ujutru odveden da posjeti grob kćerke Ane na Topčiderskom groblju. Posjeta je, prema pisanju srbijasnkog Pressa, bila potresna iako je trajala svega desetak minuta.

Po dolasku na grob zločinac je navodno zapalio svijeću, položio cvijeće i poslije nekoliko minuta poljubio spomenik i rekao: „Ana, idem”.

”Dok se saginjao da poljubi spomenik, Mladić je rekao da zna ko ju je ubio. Bio je vidno uznemiren, zaplakao je, čak mu je na trenutak i pozlilo. Pošto je svo vrijeme bio i pod nadzorom ljekara, ukazana mu je pomoć. Nedugo zatim vraćen je u pritvor Specijalnog suda’‘ – kaže neienovani izvor Pressa.

Po dolasku u pritvorsku jedinicu ratko Mladić se zahvalio što mu je dozvoljeno da posljednji put obiđe kćerkin grob.

”Hvala vam, održali ste reč’‘ – rekao je kratko Mladić zaposlenima u Specijalnom sudu.

Prema riječima sagovornika Pressa, Mladić  je kada su ga ujutro probudili bio „dosta izgubljen jer nije znao da li ide u Hag ili na kćerkin grob”.

”Izvođenje Mladića iz pritvorske jedinice niko nije primjetio, pa čak ni desetine novinara koji su danima ispred suda. Snimci koji se emituju u pojedinim medijima, gdje se prikazuje kolona policijskih i specijalnih vozila, među kojima i bijeli blindirani „land rover”, kao i ambulantna kola, nastali su u 6.20 sati, odnosno nakon vraćanja Mladića i pripadnika Uprave i žandarmerije sa groblja u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici” – kaže sagovornik Pressa.

Zamjenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić objasnio je da je Mladiću još tokom prvog saslušanja obećano da će moći da posjeti kćerkin grob, ali zbog bezbjednosnog rizika detalji o tome nisu saopštavani.

”Održali smo riječ. To je dogovoreno u sudu, ali zbog pritiska javnosti nismo objavili. Sve je izvedeno perfektno. Sa Mladićem su, poslije posjete kćerkinom grobu, u Specijalnom sudu za svaki slučaj ostali ljekari, koji su bili i u njegovoj pratnji na groblju’‘ – navodi Vekarić.

 

Informer.ba