Svijet Udarno Vijesti

Mladić: “Nisam ubijao ni Muslimane, ni Hrvate, ne ubijam sada ni u Libiji ni u Africi”

Ratko Mladić, bivši general Vojske RS, na kraju procesa izjašnjavanja o krivici u Haškom tribunalu izjavio je da nije ubijao ni muslimane, ni Hrvate, već da je radio svoj posao.

“Ja sam branio svoj narod i svoju zemlju. Nisam branio Ratka Mladića. Gospodine Orie, prema meni su postupali ljudski i dostojanstveno. Ja kad vidim na televiziji one fantomke. Više bih volio da me ubiju… Ja sam branio svoj narod i svoju zemlju…. Ja ne ubijam sada ni u Libiji ni u Africi”, rekao je Mladić.

U dijelu sjednice gdje se raspravljalo da li optuženi ima pritužbe na odnos prema njemu, Mladić je rekao da ne zna koliko će trajati procedura, već to zna “onaj gore”.

Sudija mu je odgovorio da ne miješa svoju odbranu sa dijelom procesa u kom se govori o njegovim primjedbama na odnos osoblja Tribunala prema njemu.

Na ponovno pitanje da odgovori da li ima primjedbe i da li se žali na neki dio rada osoblja Tribunala, Mladić je odgovorio: “Ne želim da me vodaju ispod ruke, nisam slijep čovjek, mogu da hodam sam. Ja sam general Ratko Mladić. Cio svijet zna ko sam ja”.

Nakon što je u prvom dijelu današnje sjednice, odbio da se izjasni o krivici, predsjedavajući sudija Alphons Orie zakazao je novu sjednicu 4. jula, na kojoj će Mladić morati da se izjasni da li se osjeća krivim ili ne po 11 tačaka izmjenjene optužnice koje ga terete za najteže ratne zločine,prenosi 24SATA.

 

Informer.ba