Izdvojeno Region Vijesti

Mladić: Sahranite me pored moje Ane!

Ratko Mladić plakao na saslušanju: Hoću da razgovaram s mojom Anom. A kad umrem, imam samo želju da me sahranite pored nje.

Hoću pored moje Ane!
Ovo je zločinac Ratko Mladić poručio svojoj supruzi Bosi i sinu Darku tokom jučerašnjeg susreta, potvrdio je Kuriru porodični advokat Miloš Šaljić.

Kroz suze je tražio da mu prije odlaska u hašku tamnicu dozvole da posjeti grob svoje ćerke, da joj zapali svijeće i ostavi cvijeće” – rekao je Šaljić i prenosi riječi haškog optuženika: „Hoću da razgovaram s mojom Anom. A kad umrem, imam samo želju da me sahranite pored nje.“

Šaljić je za Kurir otkrio da je supruga Ratka Mladića, koja ga je juče posjetila oko 11 časova, sa sobom donjela slike unuke Anastasije i unuka Stefana, kog Mladić nikad nije vidio.

”Nije mogao da se odvoji njih i nada se da će ga posjetiti. Kad je vidio Stefanovu sliku, samo je kratko rekao: „Kako je porastao“ – prepričao  je Šaljić dio Mladićevog razgovora sa suprugom i sinom.

Bivši general je na jučerašnjem saslušanju, koje je završeno nešto poslije 14 časova, djelovao smirenije i trezvenije. Ruka mu se više nije tresla, a zamjeniku tužioca za ratne zločine Brunu Vekariću, koga prvog dana saslušanja nije baš simpatisao, tražio je da mu donese knjige, i to Ruse.

”Bruno, ti si godina kao i moj Darko. Čovek si, fin si. Juče sam na tebe išao đonom. Donesi mi Gogolja, Tolstoja i Turgenjeva da čitam’‘ – rekao je Mladić zamjeniku tužioca. Tražio je i da mu se u ćeliju donesu televizor i jagode, što je nakon završetka saslušanja i učinjeno. Prema riječima advokata Šaljića, jagode je donio zamjenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

” Oduvek ih je voleo. Bruno je rekao da će mu ih lično doneti’‘ – rekao je Šaljić. Prema nekim navodima, Ratko je od svoje supruge zatražio patike bez pertli broj 43 i trenerku veličine XL. Na pitanje gdje je rođen, nepovezano je počeo da priča o ocu koji je poginuo 1942.

Prema saznanjima Kurira, Mladić je pristao da sarađuje u slučaju protiv Nasera Orića. Na saslušanju se pojavio u odjelu, obrijan i odmoran. Ruka mu se nije tresla i rekao je da odbija da prihvati ijedno slovo haške optužnice. Tražio je da mu se vrati penzija. Advokat Miloš Šaljić je ipak rekao da je Mladić govorio nepovezano i da nije želio da iznese svoju odbranu.

 

Informer.ba