Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Mladić u komi nakon podmetnute saobraćajne nezgode

Mirnes Selimović (20) iz Zavidovića teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu naveče na lokalnom putu u mjestu Kazići.

Za mladićev život bore se ljekari Kliničkog centra Sarajevo, gdje je, kako nam je rečeno u Kantonalnoj bolnici Zenica, prevezen jutros, nakon što se njegovo zdravstveno stanje dodatno pogoršalo.

Kako saznajemo u MUP-u ZDK, Selimović je u trenutku nezgode, u subotu. oko 20.15, bio sam u svom vozilu golf, kojim je izletio s ceste i prevrnuo se, nakon čega se vozilo zapalilo. Svjedoci događaja, mještani Kazića, koji su pritrčali u pomoć stradalom mladiću, koji se iz vozila zahvaćenog plamenom uspio izvući, tvrde da je Selimovićev golf prije slijetanja sa ceste, prešao preko daske pune eksera.

“Vidio sam auto na krovu i kako iz njega izbija plamen vatre. Kada smo se supruga i ja približili, čulo se zapomaganje, mladić se uspio sam izvući, ali je po tijelu imao opekotine”, priča slučajni prolaznik Hajrudin Mahmić, koji je prvi pritekao u pomoć.

Sumnje svjedoka da bi daska sa ekserima mogla biti uzrok nezgodee potvrđene su nakon što je policija pronašla sporni predmet za koji je bio privezan duži komad silka (laksa) za ribarstvo. Ovi će predmeti, kao i Selimovićevo uništeno vozilo, na kojem su plamen ugasili zavidovićki vatrogasci, narednih dana biti predmet vještačenja. Za sada niko od osumnjičenih za izazivanje nezgode nije priveden, a istraga je u toku.

 

Nezavisne/Informer.ba