Crna hronika Udarno Vijesti

Mladić u Tomislavgradu u kuću ljubavnice ušao sa dvije bombe

Policija u Tomislavgradu uhapsila je dvadesetogodišnjeg Admira Gigovića iz Travnika, koji je u Mandinom Selu kod Tomislavgrada krišom ušao u kuću Đ.D. (55) sa dvije ručne bombe, potvrđeno je iz MUP-a Livanjskog kantona.

Jedan mještanin Mandinog Sela obavijestio je policiju da je slučajno primijetio mladića kako ulazi u tuđu kuću u kojoj nije bilo vlasnice niti njene kćerke, sa kojom je Gigović navodno ranije bio u ljubavnoj vezi, rekao je portparol Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak.

Vrdoljak je potvrdio da su pripadnici Policijske stanice Tomislavgrad po dolasku u Mandino Selo juče oko 13.30 časova u toj kući zatekli Gigovića, koji je kod sebe imao dvije ručne bombe, nakon čega je priveden u policijske prostorije radi kriminalističke obrade.

Prema Vrdoljakovim riječima, mladić je priznao da je posjedovao ubojita eksplozivna sredstva i da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, zbog čega je MUP Livanjskog kantona protiv njega podnio krivičnu prijavu kantonalnom tužilaštvu u Livnu, a ručne bombe policija je oduzela.

Vrdoljak je rekao da je srećna okolnost da u momentu Gigovićevog dolaska u tuđu kuću nije zatekao nikoga, jer se ne zna šta bi mladić bio spreman da zbog neuzvraćene ljubavi uradi sa eksplozivnim napravama sa kojima je došao u kuću djevojke.

 

Srna/Informer.ba