Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Mladića kojeg je ubio voz tuži žena koju je pogodio dio tijela!

Hiroyuki Joho, 18-godišnjak, poginuo je u naletu voza, prelazeći prugu, a od siline udara, dijelovi njegovog tijela odbačeni su desetinama metara od mjesta nesreće. Jedan je pogodio Gayane Zokhrabov, ženu udaljenu 30 metara te joj slomio nogu i zapešće, prenosi Huffington Post.

Joho je trčeći prelazio prugu kako bi uhvatio gradski voz, no na njega je tada naletio putnički voz brzinom od 112 kilometara na sat.

Nesreća se zapravo dogodila još 2008. godine i vjerojatno ne bi bila danas spominjana van konteksta čiste crne kronike, da žalbeni sud države Illinois nije poništio odbijenicu tužbe Zokhrabove. Ona je naime tužila Johoa zbog nanesenih tjelesnih ozljeda, a Chicago Tribune prenosi kako je žalbeni sud prihvatio tužbu, a tijek događaja u nesreći ‘predvidivim u granicama razuma’, što god da to značilo.

Odvjetnik Zokhrabove smatra da se čitav slučaj može okarakterizirati kao regularni slučaj nemara. ‘‘To nije ništa drugačije nego kad bi putnik stradao u vozu jer je strojovođa naglo prikočio”, obrazložio je odvjetnik Leslie Rosen.

Portal Gawker prenosi, uz dozu morbidnog sarkazma, kako bi ta presuda trebala biti upozorenje svim osobama koje poginu u naletu vozova. Šokantna presuda je izazvala i lavinu reakcija po američkim blogovima.

Ipak, to nije jedini takav slučaj zabilježen u SAD-u, jer je prošle godine policajac iz New Yorka tužio u pucnjavi ubijenog kriminalca zato jer ga je ovaj udario automobilom.

 

 

 

 

Dnevnik.hr/Informer.ba