BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

U mladosti bio bekrija, lola i zakleti neženja: 74-godišnji dedo Ago slomio kuk uoči vjenčanja

Osoblje s Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a poduzima sve napore da svog pacijenta Agu Babovića, 74-godišnjeg Bilećanina koji skoro deset godina živi u staračkom domu u Nedžarićima u Sarajevu, oporavi do 24. septembra kako bi se mogao pojaviti na vlastitoj svadbi!

Ago je prvog dana Bajrama pao i slomio kuk, nakon čega ga je operirao ljekarski tim predvođen prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem.

Zajednička soba

Operacija je protekla u najboljem redu. Ago je za kratko vrijeme postao omiljeni pacijent medicinskom osoblju, a i ostali bolesnici su ga zavoljeli. Kažu da su ih oduševili Agina životna priča i njegove šale.

” U mladosti sam bio bekrija, lola, nisam se ženio. Prije dvije godine u domu sam upoznao Neziru, koja se nikada nije udavala, a mojih je godina. Rodila se ljubav pa smo odlučili da se vjenčamo. Sada živimo u različitim sobama. Socijalna radnica rekla nam je da ćemo zajedničku sobu dobiti kada se vjenčamo. Nažalost, pao sam i ne znam hoće li biti svadbe u zakazano vrijeme “- kaže Ago, kojeg smo posjetili na Ortopediji dok je čekao da mu u posjetu dođe njegova, kako kaže, mlada Nezira.

Kandidati za kuma

Ago je kuk slomio dok je prijatelju pomagao da dođe do kuće nakon proslave Bajrama u penzionerskom klubu u Saraj-Polju.

“I on je star. Nešto mu je zapelo, pa me povukao i oborio na beton. Njemu ništa nije bilo, a meni je kost pukla. Već pomalo hodam pomoću štake, a pomalo i sjedim. Kažu da će me dići na noge da se mogu oženiti” – kroz smijeh kaže Ago.

Ostali pacijenti dedu Agu zovu mladoženjom. Dok krate duge bolničke dane, glavna zabava su im šale o tome koga će od pacijenata dedo izabrati za kuma, jer već ima mnogo zainteresiranih.

Sekirao se zbog svadbe

U trenutku kada je Ago dovezen u bolnicu dežurni je bio dr. Edin Kulenović s Ortopedije.

” Utvrdili smo prijelom kuka te smo pacijenta namjeravali odmah operirati. Međutim, šećer mu je skočio, tako da smo operativni zahvat morali odgoditi. Primijetili smo da pacijenta nešto muči. Pričali smo s njim i onda nam je rekao da se trebao ženiti. Ugradili smo mu protezu, a oporavak teče u najboljem redu” – kaže dr. Kulenović, jedan od članova operativnog tima.

 

Dnevniavaz/Informer.ba