Svijet Udarno Vijesti

Moamer Gadafi se nalazi u pustinjskom gradu Bani Valid

Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi krije se u pustinjskom gradu Bani Validu, oko 150 kilometara jugoistočno od Tripolija, izjavio je danas vojni komandant Nacionalnog prelaznog savjeta.

Koordinator vojnih operacija Abdel Madžid Mlegta rekao je Rojtersu da je “osoba od povjerenja” rekla da je Gadafi otišao u Bani Valid sa sinom Saifom al Islamom i šefom obavještajne službe Abdulahom al Senusijem.

Oni su tamo htjeli da uspostave operativni štab i pokrenu agresivne operacije protiv nas. Obratili smo se uticajnim osobama u Bani Validu kako bi ga oni uhapsili, ali nisu odgovorili. Procjenjujemo svoju poziciju“, izjavio je Mlegta.

Bani Vali je uporište najvećeg i najuticajnijeg libijskog plemena Varfala. U ovom gradu se, navodno, nalazi i Gadfijev koordinator za plemena Ali al Ahval.

Zvaničnik prelaznog savjeta rekao je da pobunjenici ne mogu da napadnu Bani Vali, jer su mnogi pripadnici pobunjeničkih brigada u Bengaziju i Zintanu iz tog grada.

Borci prelaznog savjeta izjavili su ranije ove sedmice da su prišli Bani Valiju na 30 kilometara. Gadafijeve snage dobile su ultimatum da se predaju do subote, ili će se suočiti sa vojnom akcijom.

 

Srna/Informer.ba