Udarno Vijesti Zanimljivosti

Moda i crkva: ”Đavo nosi Pradu, a Vatikan Armani”

Britanski dnevnik “Daily Telegraph” navodi da đavo, možda nosi odijeću italijanske kompanije “Prada”, ali da se Rimokatolička crkva opredjelila za “Armani”.

List navodi da je “Armani” dizajnirao odoru monsinjora Domenika Mogavera biskupa Mazara del Vala na Siciliji za njegovu inauguraciju u novu crkvu na malom mediteranskom ostrvu Panteljerija.

“Ne pokušavam da budem moderan. To je incijativa pokrenuta s ciljem uključenosti modnog dizajnera, koji voli ostrvo Panteljeriju i da se iskoristi njegova originalnost u službi vjere i Boga. Tokom ljeta vidjeću se sa Armanijem i lično ću mu se zahvaliti na odori”, rekao je Mogavero.

Giorgio Armani (76) je četvrti na listi najbogatijih Italijana i ima jake veze sa Sicilijom, jer tamo odlazi na odmor u proteklih 40 godina, dok je 2006. godine proglašen za počasnog građanina.

Ovo nije prvi put da se Rimokatolička crkva povezuje sa svijetom mode.

Papa Benedikt XVI stekao je nadimak “Prada papa” nakon što se pojavila vijest da je par crvenih kožnih mokasina napravljen u italijanskoj modnoj kući.

Vatikan je negirao te izvještaje, naglašavajući da su mokasine prozvod papinog ličnog obućara iz Rima.

Termin “Đavo nosi Pradu” proizišao je iz istoimene knjige Lorin Vajsberger iz 2003. godine i kasnijem filmu snimljenom 2006. godine u kojem jednu od uloga tumači Meryl Streep.

Srna/Informer.ba