Region Udarno Vijesti

Moguće protjerivanje 60 sveštenika iz Crne Gore?!

Skoro 60 sveštenika i monaha Mitropolije crnogorsko-primorske moglo bi da bude protjerano iz Crne Gore, jer su nadležne službe odbile njihove zahtjeve za odobrenje privremenog boravka, a na njihove žalbe nije odgovoreno.

Koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske protojerej Velibor Džomić izjavio je Srni da je oko 60 sveštenika i monaha predalo Ministarstvu unutrašnjih poslova  zahtjeve za odobrenje privremenog boravka, ali da u posljednje dvije godine niko od njih nije dobio pozitivan odgovor.

MUP je sve te zahtjeve odbio sa obrazloženjem da nisu dostavljeni svi dokumenti. Tražili su od sveštenstva i monaštva dokaz da je Mitropolija crnogorsko-primorska registrovana u Crnoj Gori“, naveo je Džomić i dodao da Mitropoliju crnogorsko-primorsku priznaje cijela Vlada, osim ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića.

On je ocijenio da se MUP ponaša nezakonito i da je u pitanju zloupotreba službenih ovlašćenja, te istakao da Mitropolija crnogorsko-primorska sve radi po zakonu, kao i da se sveštenici i monasi prijavljuju redovno.

 

Srna/Informer.ba