Region Vijesti

Monstrum silovao kćerku: Nije stao ni kad je plakala od boli

Otac monstrum (68) dvaput je silovao kćerku. Prvi put imala je tek 11 godina. Prijetio je da će je pretući ako nekome ispriča što rade te da će joj ubiti majku

Djevojčica (11) mirno je spavala u svom krevetu. Probudio ju je otac (65), koji se tiho ušunjao u njenu sobu. Dok je skidao, kazao joj je da bude tiha. Molila ga je da je pusti na miru. Nije je poslušao. Silovao je. Poslije joj je kazao da je to normalno i da to svi očevi i kćerke rade. Rekao joj je i da ne priča nikome o tome. Bilo je to neutvrđenog dana 2008. u stanu u kojem je živjela s majkom na širem području Zagreba.

Kako je utvrdio Županijski sud u Zagrebu, djevojčicu je do juna 2010. još jedanput prisilio na polni odnos. Drugi put u dnevnom boravku, gdje ju je napastovao dok je na fotelji gledala televiziju. Nije pomoglo ni što je govorila da je boli.

Bolesnu pohotu zadovoljavao je i pipkajući joj grudi, a jedanput se trljao o nju dok je stajala u kuhinji. Prijetio joj je da će je, ako nekome kaže, pretući, a njenu majku ubiti. Djevojčica se povjerila majci i komšinici koje su ga prijavile policiji. Za njegove zločine sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu od sedam godina i dva mjeseca zatvora.

Manijak je kćerku počeo seksualno napastovati 2005. za što mu je sud 2007. odredio šest mjeseci zatvora, odnosno dvije godine uslovno. Kako je slično djelo ponovio već nakon godinu dana, ta mu je uslovna kazna sada ukinuta, a šest mjeseci zatvora pridodato mu je u novu kaznu.

Monstrum je vodio dvostruki život. U okolini Zagreba imao je drugu porodicu. Njima je glumio brižnog supruga i oca, a silovanu djevojčicu dobio je iz veze s ljubavnicom. Ona u početku nije vjerovala kćerki, no kako su tvrdnje djevojčice potkrijepili nalazi ljekara, više nije mogla zatvarati oči. Sotona se na sudu branio tvrdeći da je zbog preponske kile impotentan, što je urolog koji ga je pregledao odbacio. Manijak će pravosnažnost presude čekati u pritvoru.  Pišu Nezavisne novine.

 

Informer.ba