Crna hronika Udarno Vijesti

Monstruozni otac ubica redovno pijan mlavio ženu i djecu!

Goran Mauna (40) iz sela Elezagići kod Nove Topole i njegova supruga Đuja (42), uhapšeni su u utorak zbog sumnje da su krajem februara ove godine ubili svoju bebu nakon poroda, potvrđeno je u CJB Banjaluka.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi ispričao je da je osumnjičeni Mauna prvo porodio suprugu u štali pa ugušio tek rođenu djevojčicu  u plastičnoj kanti punoj vode i zakopao je iza štale u blizini porodične kuće.

Nezapamćena tragedija koja je potresla mještane sela Elezagići dogodila se 29. februara ove godine oko devet časova, a otkrivena je tek u utorak.

Oboje su za sada osumnjičeni za teško ubistvo i ubistvo djeteta na porođaju, ali izvor “Nezavisnih” blizak pravosuđu RS potvrdio je da bi zakon ipak mogao biti blaži prema nesrećnoj majci, dok bi monstruozni otac mogao završiti na dugogodišnjoj robiji. Za sada nije poznato kako je otkriveno čedomorstvo, odnosno da li su Maune priznale šta su učinile.

Mještani pričaju da je Mauna bio prijeke naravi i u lošim odnosima s komšijama. Njegovu tešku narav i čvrstu ruku, kažu, nerijetko su na svojoj koži osjetili i Đuja i njihovih šestoro djece. Maune žive u teškim uslovima, niko nije zaposlen i jedva sastavljaju kraj s krajem.

U Centru za socijalni rad Gradiška potvrđeno da su nakon hapšenja roditelja, njihovi službenici oduzeli šestoro djece, među kojima je bilo i teško bolesnih. Djeca osumnjičenih su u dobi od 18 mjeseci do 15 godina, a jedno od njih boluje od epilepsije.

“Nezavisne” saznaju da su sumnjivo ponašanje supružnika policiji prijavili mještani u utorak oko 11.30.

Mještani su primijetili da sa Đujom koja je bila u poodmakloj fazi trudnoće nešto nije u redu, jer nije izlazila iz kuće, nisu je ni viđali.

“Stomak joj je još u januaru bio velik i svi smo znali da je trudna. Međutim, više se nije pojavljivala, niti izlazila iz kuće, odnosno nije se ponašala onako kako se inače ponaša. Prvo smo mislili da ne izlazi zbog zime, ali kako su dani bili sve topliji, a nje nije bilo, posumnjali smo da nešto nije u redu”, ispričala je mještanka Elezagića koja je željela da ostane anonimna.

Ilija Mudrinić, prvi komšija osumnjičenih, izjavio je da je Goran sklon alkoholu i fizičkim obračunima.

“On nije dobar čovjek, on je taj koji je napadao, koji je tukao. Goran voli piti, a i prijeke je naravi. Jadna ta djeca i žena sa njim”, ispričao je Mudrinić.

Dodao je da je Goran stalno bio u sukobu s komšijama i nije prezao ni od napada.

“Mene je jednom napao. Umalo da me udari, ali sam se sklonio na vrijeme”, dodao je komšija.

Mučki ubijena beba biće ekshumirana danas u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio sprovođenje detaljne istrage da bi se utvrdile tačne okolnosti nezapamćene tragedije.

Mile Macura, direktor Centra za socijalni rad, juče se nije javljao na telefon, a u centru su rekli da je otišao do policije da bi pomogao u istrazi u vezi sa ubistvom bebe.

Čedomorstva

Septembar 2009.

Spasenija Topić (20) iz Bereka kod Gradiške osuđena je u septembru 2009. godine u Okružnom sudu Banjaluka na pet godina zatvora, jer je ubila svoju četvoromjesečnu djevojčicu.

U vrijeme ubistva osumnjičena je bila sama u kući, a svoju bebu ugušila je u krevecu.

Oktobar 2010.

Edina Dizdarić (38) iz Srednjeg Buševića kod Krupe na Uni osuđena je u oktobru 2010. godine u Okružnom sudu Banjaluka na obaveznu mjeru liječenja u Psihijatrijskoj klinici u Sokocu, jer je u neuračunljivom stanju sirćetnom kiselinom otrovala svog petogodišnjeg sina M.M., a nekoliko dana kasnije nožem ubila i svog supruga Radu Mudrinića (52).

Dizdarićeva, koja je bila psihijatrijski bolesnik, izjavila je da je sina ubila da ga zaštiti od nasilnog supruga. Osuđena je nekoliko dana kasnije pobjegla iz Psihijatrijske klinike i supruga izbola nožem u trenutku kada ju je ovaj tukao zbog ubistva djeteta.

 

Nezavisne/Informer.ba