Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Mostar: Hrvatski navijači napali policiju

Grupa od 150 hrvatskih navijača sinoć je na mostarskom trgu Rondo napala policijsku patrolu, bacajući kamenje i tvrde predmete, ali u incidentu nije bilo povrijeđenih, potvrdio je Srni načelnik Kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak.

On je rekao da su se navijači povukli kada su kolegama u pomoć pristigli pripadnici Specijalne policije, te dodao da je prilikom incidenta oštećeno jedno policijsko vozilo, a kamermanu TV1 oteta kamera.

Bošnjak je istakao da je osoba koja je napala kamermana identifikovana, ali da u sinoćnjem incidentu niko nije priveden.

On je naveo da je do sukoba dvije grupe navijača došlo u Rami, gdje je u incidentu, u kome je učestvovao manji broj osoba, razbijen jedan kafić.

Incident se dogodio nakon fudbalske utakmice između reprezentacija Turske i Hrvatske u Istanbulu, koja je završena pobjedom Hrvatske 3:0, a nakon čega su na mostarske ulice izašli navijači Hrvatske, koji su slavili.

U Mostaru, u kome su sinoć bile pojačane policijske mjere zbog odigravanja fudbalskih utakmica BiH – Portugal i Turska – Hrvatska, nije bilo sukoba navijača BiH i Hrvatske.

 

Srna/Informer.ba