Crna hronika Udarno Vijesti

Mostar: Pronađeno tijelo 16-godišnjeg Tarika Rahimića

Tijelo 16-godišnjeg Tarika Rahimića, koji je nestao u srijedu na obalama Neretve u Mostaru, pronađeno je jutros na lokalitetu ispod Starog mosta.

Tarik Rahimić se u srijedu sa nekoliko prijatelja nalazio u blizini pješačkog mosta Bunur gdje su se kupali u Neretvi. Mladić je oko 16 sati toga dana upao u Neretvu i više se nakon toga nije pojavio na površini vode.

Jedan od prijatelja, koji su tog dana boravili sa nesretnim Rahimićem na Neretvi, kazao je  kako se mladić okliznuo i upao u Neretvu.

Ronioci su tijelo pronašli nešto iza 11.00 časova u rijeci nedaleko od Starog mosta.

Šestorica članova Ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice federalne Uprave policije počeli su jutros u 9.00 časova pretraživanje Neretve od mjesta gdje je šesnaestogodišnjak zadnji put viđen.

Nakon što su uzeli izjave od očevidaca, markirali su prostor oko Starog mosta, kao najvjerovatniju lokaciju gdje bi se tijelo moglo nalaziti, saopšteno je iz MUP-a FBiH.

U saopštenju MUP FBiH nije otkriven identitet mladića, ali su mediji u BiH ranije javili da je u srijedu, 15. juna u Neretvi nestao Tarik Rahimić.

 

Srna/Informer.ba