Crna hronika Udarno Vijesti

Motociklista Kemal Ćosić preminuo nakon nesreće

Motociklista Kemal Ćosić (61) iz Bijeljine preminuo je jutros u Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) Tuzla, nakon što je zadobio teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila juče oko 15.00 sati na lokalnom putu Bilalići-Krstac u mjestu Bilalići, općina Teočak, potvrđeno je u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona (TK).

U saobraćajnoj nesreći su učestvovali Mensur I. (37) iz Teočaka koji je upravljao teretnim motornim vozilom “transporter” i Ćosić koji je upravljao motociklom “kawasaki”.

Nakon što mu je ukazana pomoć u Domu zdravlja Teočak, motociklista je prevezen i hospitaliziran u UKC Tuzla na Odjeljenje reanimacije i anestezije, gdje je i preminuo.

O događaju je upoznat kantonalni tužilac Žika Đuknić, dok su uviđaj na mjestu nesreće izvršili službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Kalesija i PS Teočak.

Urađeno je alkotestiranje vozača teretnog motornog vozila koje je pokazalo da nije bio pod utjecajem alkohola. Kantonalni tužilac je izdao naredbu za vađenje krvi od vozača, kao i da se obavi obdukcija na tijelu stradalog“, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

 

Onasa/Informer.ba