Crna hronika Vijesti

MUP KS-a: Lišeni slobode zbog posjedovanja droge

U utorak 21. februara oko 08.10 sati, u krugu mjesnog groblja Kovači, općina Ilidža, pronađeno je beživotno tijelo R.A., rođene 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena. 

Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su konstatirali smrt R.A.. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak medicinske struke. Pregledom tijela nisu uočeni tragovi nasilja. Preminula ja vozilom KJKP Pokop prevezena u prosekturu Bare, gdje će po naredbi tužioca biti izvršena obdukcija. Policijski službenici rade na dokumentovanju ovog događaja.

POŽAR NA OBJEKTU “SILOS” 

U utorak 21. februara oko 21.55 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici 27. juli – Tarčin, općina Hadžići, došlo do požara na objektu “Silos”. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo, ispostava Hadžići i DVD Tarčin. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je nastupila materijalna šteta. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a danas će uviđaj obaviti policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

J.A. I M.M. LIŠENI SLOBODE ZBOG POSJEDOVANJA DROGE 

Policijski službenici II PU u utorak 21. februara u 18.45 sati u ulici Humska, Općina Novo Sarajevo, lišili su slobode J.A., rođenog 1991. u Sarajevu i M.M., rođenog 1993. u Goraždu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda kod J.A. i M.M. je pronađeno i oduzeto 15 paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a J.A. i M.M. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

KS: 31 SAOBRAĆAJNA NEZGODA 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodila se ukupno 31 saobraćajna nezgoda, od toga 30 s materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osobe lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena tri vozača, dvije osobe zbog upravljanja motonim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravaljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Fena/Informer.ba