Crna hronika Udarno Vijesti

MUP KS-a: Na raskrsnici izboden nožem

T.F. iz Sarajeva, rođen 1955. godine, uboden je oštrim predmetom u predjelu stomaka od strane H.N. iz Sarajeva na raskrsnici ulica Rogina – Osmana Nakaša, na području općine Stari Grad Sarajevo.

Razlozi napada još nisu poznati.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, povrijeđenom su konstatovane teške tjelesne povrede. H.N. iz Sarajeva lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede.

KS: EVIDENTIRANA DVA POŽARA

U ulici Andreja Andrejevića, u općini Novi Grad Sarajevo, jučer je zapaljeno auto K.D. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVB KS). Povrijeđenih osoba nije bilo.

Do požara je došlo uslijed upotrebe otvorenog plamena od nepoznate osobe. Policijski službenici rasvjetljavanju navedeno
krivično djelo.

POŽAR NA PODRUČJU BUKOVIKA I DONJI MOČIOVCI

Na području Bukovika, općina Centar Sarajevo, jučer je zabilježen požar koji se proširio i na lokalitet Donji Močiovci, u općini Stari Grad Sarajevo. Požar su uspješno ugasili pripadnici PVB KS-a. Tokom požara povrijeđenih osoba nije bilo, ali je zabilježena materijalna šteta.

NAPADNUT Z.F. IZ SARAJEVA

U ulici Mehmeda Spahe na području općine Centar Sarajevo, teške tjelesne povrede zadobio je Z.F. iz Sarajeva kada je fizički napadnut od nepoznate osobe.

DEVETNAESTOGODIŠNJI I.A.F. LIŠEN SLOBODE

Policijski službenici lišili su slobode devetnaestogodišnjeg I.A.F. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično oštećenja tuđe stvari. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

KS: 16 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA ZA 24 SATA

U toku 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 16 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 20 vozača.

Tri osobe su isključene iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, dok je šest osoba upravljalo vozilom prije sticanja prava na upravljanje.

Evidentirana su četiri neregistrirana vozila, te četiri vozila sa nevažećom saobraćajnom dozvolom, saopćeno iz MUP-a KS.

 

Fena/Informer.ba